TY - JOUR ID - 59090 TI - تأثیر چهار هفته مصرف امگا3 با منشأ گیاهی (عصارۀ کتان) و جانوری (روغن ماهی)، بر غلظت سرمی فاکتور نروتروفیک مشتق از مغز (BDNF)، پس از چهار هفته تمرین پلیومتریک در مردان فعال JO - نشریه علوم زیستی ورزشی JA - JSB LA - fa SN - 2008-9325 AU - نظری, حسین AU - فلاح محمدی, ضیاء AU - رحیمی زاده, شمس الدین AU - هوشمندی, زینب AD - کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی- دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه مازندران - بابلسر - ایران AD - دانشیار فیزیولوژی ورزشی دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه مازندران - بابلسر - ایران AD - کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزش- گروه تربیت بدنی دانشگاه شیراز -شیراز - ایران AD - مربی فیزیولوژی ورزشی دانشگاه پیام نور Y1 - 2016 PY - 2016 VL - 8 IS - 2 SP - 157 EP - 168 KW - امگا3 KW - تمرین پلایومتریک KW - فاکتور نروتروفیک مشتق از مغز KW - مردان فعال DO - 10.22059/jsb.2016.59090 N2 - عامل نروتروفیک مشتق از مغز(BDNF)،نقش مهمی در رشد نرونی، انتقال پیامهای عصبی،تغییرپذیری عصبی و به طور کلی سلامت دستگاه عصبی انسان ایفا می کند. به همین منظور در این تحقیق، تاثیر چهار هفته مصرف امگا3 با منشأ گیاهی(عصاره کتان)، و جانوری(روغن ماهی)، با و بدون تمرینات منظم پلیومتریک بر غلظت BDNF،در دانشجویان مرد فعال بررسی شد. 42 دانشجوی پسر رشته تربیت بدنی به طور تصادفی به شش گروه تقسیم شدند. آزمودنیهای گروه های ترکیبی و گروه تمرین به مدت 4 هفته تمرینات گوناگون پلایومتریک را اجرا کردند. همچنین گروههای ترکیبی و مکمل در طی دوره تحقیق، روزانه 3000 میلی گرم مکمل امگا3 مصرف کردند. از آزمون واریانس یکطرفه و روش تعقیبی توکی برای بررسی تفاوت بین گروهها و سطح معنی داری 05/0P< استفاده شد. سطوح سرمیBDNF پس از 4 هفته تمرین پلایومتریک همراه با مصرف امگا3 گیاهی در مقایسه با گروه کنترل، افزایش معناداری یافت (014/0=P). همچنین در گروه تمرین همراه با مصرف امگا3 جانوری سطوح سرمیBDNF پس از 4 هفته در مقایسه با گروه کنترل،افزایش معناداری یافت (042/0=P).نتایج پژوهش حاضر نشان داد که به هنگام اجرای تمرینات پلایومتریک مصرف مکمل امگا3 گیاهی یا جانوری می تواند به دلیل افزایش غلظت سرمیBDNF سبب بهبود عملکرد عصبی و روانی شود. UR - https://jsb.ut.ac.ir/article_59090.html L1 - https://jsb.ut.ac.ir/article_59090_7521429323e591d3a488d14cae0b5ed8.pdf ER -