%0 Journal Article %T تأثیر تعاملی تمرین استقامتی و مصرف ویتامین E بر سطوح آدیپونکتین و شاخص مقاومت انسولین در زنان غیرفعال %J نشریه علوم زیستی ورزشی %I دانشگاه تهران %Z 2008-9325 %A حسین زاده, زینب %A احمدی زاد, سجاد %A هدایتی, مهدی %A باسامی, مینو %A رشیدی, حسنا %D 2016 %\ 03/20/2016 %V 8 %N 1 %P 109-122 %! تأثیر تعاملی تمرین استقامتی و مصرف ویتامین E بر سطوح آدیپونکتین و شاخص مقاومت انسولین در زنان غیرفعال %K آدیپوکاین %K انسولین %K فعالیت هوازی %K ویتامین E %R 10.22059/jsb.2016.58245 %X هدف از تحقیق حاضر بررسی تأثیر تمرین استقامتی و مصرف ویتامین E بر غلظت آدیپونکتین و شاخص مقاومت انسولین بود. به این منظور 30 زن سالم غیرفعال (سن 7/3±8/24 سال، وزن 3/1± 3/60 کیلوگرم، قد 3/1±9/161سانتی‌متر) به سه گروه ورزش و ویتامین E (VE)، ویتامین E (V) و کنترل (C) تقسیم شدند. آزمودنی‌های گروه ورزش و ویتامین سه بار در هفته با شدت 65 تا 80 درصد حداکثر ضربان قلب تمرین کردند و مکمل ویتامین E را به مدت چهار هفته روزی IU 400 همراه با ناهار مصرف کردند. آزمودنی­های گروه ویتامین E هیچ‌گونه فعالیت ورزشی نداشتند. آنالیز آماری داده‌ها نشان داد که غلظت آدیپونکتین در هر سه گروه کاهش معنا­دار (05/0P<) مشابهی نشان داد، با این­ حال، بین سه گروه تفاوت معنا­داری (05/0P>) مشاهده نشد. مقایسۀ درون‌گروهی و بین­گروهی برای غلظت انسولین و همچنین شاخص مقاومت انسولین در سه گروه تفاوت معنا­داری نشان نداد (05/0P>). اگرچه غلظت گلوکز در سه گروه کاهش معنا­داری داشت، بین سه گروه تفاوت معنا­داری یافت نشد. بنابراین می­توان نتیجه گرفت که ترکیب تمرین استقامتی و مصرف ویتامین E در کوتاه‌مدت تأثیری بر غلظت آدیپونکتین و شاخص مقاومت انسولین زنان سالم ندارد. %U https://jsb.ut.ac.ir/article_58245_d3c7d1d2d405e8d484f695c02a5d117f.pdf